Saturday, August 29, 2009

Hepy Besday SAYANG!

SAYANG....

Selamat Menyambut Hari Lahir Yang Ke 27Ya Allah... . Titipkanlah kebahagian antara kami... .

agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah... ya tuhanku Yang Maha Mengasihi...
Seiringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...


Ya Allah ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan...
Adalah yang terbaik buat ku... .
kerana Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...Antara menu untuk meraikan besday..... huhuhuu

Tiada ulasan yang nak diucapkan, melainkan berkongsi satu kisah percintaan yang menarik…..Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!


Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!


Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya


Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata "Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"


Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.


Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital. Surat tersebut berbunyi begini :


"Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau
melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab?

Tidak! AKU MASIH MENCINTAI MU DULU, KINI, SELAMANYA DAN CINTA TIDAK PERLU
ADA SEBAB. KADANGKALA PERKARA TERCANTIK DAN TERBAIK DI DUNIA TIDAK BOLEH DILIHAT, DIPEGANG. NAMUN BEGITU IA BOLEH DIRASAI DALAM HATI."

2 comments:

Anonymous said...

Salam perjuangan....
romantik...

dorif said...

apa kfc, mike jug kaborke teman ini syrikat yahudi